Sunday, June 5, 2011

Dia, Saya dan Kamu MySpace

tengah penin kepala nie bila semua keja nak wat tak menjadi ( bukan spesis keja jin mata tocheng taw ) 
MySpace

 tips-tips ini bukan langkah-langkah untuk memujuk tapi apa plak ?

1. Terangkan perkara sebenar
Adalah lebih mudah berkata benar dari berdusta. Ceritakan kepada si Dia apa yang berlaku pada anda dan tanya pada si Dia kenapa dia merajuk. Berterus teranglah (baca tentang 5 Tips Dalam Berpasangan) dalam perhubungan anda. Janganlah berselindung. Dengan mengwujudkan budaya bertanya dan berkata benar ini, dapat mengeratkan perhubungan kerana, anda mengambil berat si Dia. Ini juga bermaksud anda menunjukkan bahawa anda menyayangi dia.
 rasanya tip ini tidak berjaya juga sbb pai sekarang tak balas sms, calling dan sewaktu dengannya.(memang plak selama ini dok ckp yg jujur dgn dya)

2. Bertolak ansurlah dan bijak dalam membuat keputusan
Memang sukar untuk kita bertolak ansur tetapi tidak bermakna kita kalah sekiranya kita mengalah. Dalam situasi sebegini, anda haruslah bijak dalam membuat sesuatu keputusan. Sekiranya si Dia merajuk dan anda tidak berjaya memujuknya, gunakan gaya anda yang tersendiri dalam memujuk hatinya. Dengan ini, anda kelihatan bijak dalam membuat keputusan.
 nampaknya satu keputusan tidak bijak dak saya lakukan....... mogok taknak cakap dengan dya ( apa kes nie )

3. Ucapkan kata-kata “manis”
Manis tidak semestinya manis bukan? Ketika si Dia tengah merajuk, cuba anda bergurau senda dengan dia dengan menggelarkan si Dia, “bucuk”, “comot”, “manje” dan sebagainya. Dalam pada itu, selit-selitkan ayat-ayat power anda dalam perbualan tetapi masih mengekalkan perkataan-perkataan manis seperti yang saya sebutkan tadi. Adalah amat kelakar bagi saya sehinggakan saya pun sedang tersengih pada ketika ini. 
rasanya ada yang terlebih udah nie x sesuai kot ayat 2 di atas nie ( nak pujuk @ tak ulang pai 15 kali)
4. Nyanyikan lagu buatnya
Ha…tips ini merupakan bagi saya tips yang paling ultimate. Kalau ditanya, berapa ramai yang sanggup nyanyi untuk kekasihnya? Pernah tak anda menyanyikan lagu untuk kekasih anda? Mungkin jawapannya ramai yang mengatakan tidak. Tetapi, saya pernah. Saya tidak berkata bohong. Saya pernah dendangkan lagu kepada kekasih saya. Dan kami siap berkaraoke di dalam phone lagi. Kami berduet bersama-sama. Adakah si Dia akan tersenyum dan ketawa? Sudah pasti ya. Kerana dapat mendengar suara buah hatinya menghiburkan dirinya. Tidakkah ianya menggembirakan? Sudah pasti senyuman terukir di bibirnya.
 yang pernah nyanyi diala bukan saya co'z kalo saya hujan pasti turun ( mmg benar pun huhu)MySpace

tetapi tips ini tidak berjaya membuatkan si Dia tersenyum. Semoga si Dia tersenyum kembali!

Apa yg perlu saya buat .............

Photobucket

No comments: